Rengøring, gør det selv

Skal man til at svinge kosten og støvkluden derhjemme, eller andre steder, vil mange straks tænke åh nej, nu er det blevet tid igen. Dette kommer typisk af, at det godt kan mærkes i kroppen, når man har gjort rent. Det kan derfor være en god ide, at læse med her, og høre om hvornår du skal bruge hvilke ting. Starter du eksempelvis med at tørre støv af, før du støvsuger, er dette den rigtige indgangsvinkel – da støvet du tørrer væk, godt kan lægge sig på gulvet, hvorfor du efterfølgende kan fjerne dette med kosten. Er der støv, som du ikke kan nå, og skal bukke dig ned i irriterende stillinger efter, kan det være en god ide at få fat i en støvkost, med et skaft, der kan trækkes frem og tilbage, så den får den helt rigtige længde. På denne måde slipper du får at få ondt i ryggen af, at skulle op og ned hele tiden.

Når det kommer til støvsugning, er det vigtigt, at selve teleskopet på kosten har den rette længde til dig. Find en, som kan tilpasses, hvis i er flere i hjemmet, der benytter støvsugeren. En for kort støvsugerteleskop kan få dig til at gå foroverbøjet, som kan mærkes, når du er færdig med rengøringen. Kosten kan også bruges som et perfekt redskab til at tørre gulvpanelerne af med, den suger alt støv væk, og du slipper for at skulle kravle rundt på gulvet.
Dernæst kommer vi til dine hænder. Meget vand, og rengøringsmidler, kan være hårdt mod dine hænder og fingre, hvorfor det altid kan betale sig at finde nogle handsker. Et godt råd er, at købe nogle engangshandsker, som du altså nemmere kan skifte efter behov. På denne måde slipper du for hård hud og nedslidte negle, når du skal gøre rent. Så husk på de mest basale ting og redskaber som disse, med hensyn til støvkosten, støvsugeren og handskerne, så vil du med det samme se forskel og mærke forskel på din krop. Rengøring behøver ikke at være hårdt, det kræver blot, at man har de rigtige redskaber, og indgangsvinkel.